Artikel

Biostrength REV – ger precision till styrketräning och rehabilitering

FotoTechnogym

Den snabbaste, enklaste och mest effektiva vägen för rehabilitering och förbättrad prestanda

Biostrength REV är en serie träningsutrustning som är skapad för att ta rehabilitering och styrketräning till nästa nivå. Utrustningen är lättanvänd och kan samla in en mängd värdefull data för att maximera träningseffektiviteten, allt från träningsresultat till obalans i styrka och rörelseomfång.

Technogym REV, som lanserades för första gången 1992, var den första isokinetiska maskinen i världen med avancerad teknik och tester som gjorde det möjligt för operatörer att utföra mer djupgående analyser och diagnostik, vilket förbättrade prestandan och påskyndade återhämtningen. Allt sedan den första REV-maskinen introducerades har Technogym följt idrottare i deras träning och fått en allt mer omfattande och specifik erfarenhet av hur man kan stödja dem i deras träning. Genom att introducera det nya revolutionerande BIODRIVE-systemet, baserat på rymdteknologi och artificiell intelligens, är den nya träningsserien Biostrength REV produkten av mer än 30 års forskning och utveckling.

Baserat på revolutionerande rymdteknologi är BIODRIVE ett motoriserat motstånd som ger skräddarsydda träningspass för att hjälpa användare att uppnå snabbare och bättre resultat, på kortare tid. Detta tack vare följande fördelar:

ENGAGEMANG OCH MOTIVATION – Biofeedback ger exakt vägledning och feedback i realtid, vilket säkerställer maximal muskelaktivering vid varje repetition. Detta ökar användarens motivation.

NEUROMUSKULÄR AKTIVERING – Att kunna visualisera motstånd och rörelseomfång kan hjälpa användaren att öka sin neuromuskulära aktivering och utvecklas snabbare samtidigt som risken för skador är mindre.

KORREKT HÅLLNING – Efter den första inställningen justerar maskinen automatiskt sätespositionen och rörelseomfånget för användaren, för en säker och effektiv träningsupplevelse.

ADAPTIV ARBETSBELASTNING – Välj vilken av de sex olika typerna av innovativt motstånd som är bäst lämpad för att möta varje användares specifika mål och säkerställa maximal muskelkontraktion. Följande motstånd finns: isotoniskt, excentrisk överbelastning, excentrisk reduktion, utan inertia, visköst och elastiskt.

PERSONLIGA INSTÄLLNINGAR – Vid första tillfället görs personliga inställningar gällande rörelseomfång, belastning och hastighet för varje användare. 

Läs mer om fördelarna med Biodrive och den evidensen som ligger bakom.

Biostrengt REV – erbjuder viktiga testfunktioner

Det är endast genom fakta som vi kan effektivisera behandling och få de resultat vi önskar av träningen. Biostrength REV (Rehabilitation, Evaluation, Versatility) innehåller en omfattande testuppsättning för att lättare kontrollera utvecklingen över tid och anpassa träningsprogram för att kunna få bättre resultat, snabbare.

Relaterade produkter
Biostrength REV

TechnogymBIOSTRENGTH REV - Biostrength REV

Läs mer

Följande fyra test kan utföras på Biostrength REV:

  • Power
  • Isometrisk styrka med RFD (Rate Force Development)
  • 1RM (Isokinetiskt styrketest)
  • Rörlighet och smärta (VAS-skala)

 

POWER
Testa kraft och hastighet
Motstånd: 6 olika isokinetiska motstånd
Repetitioner: 6
Resultat: Max Power, Max Speed, %1RM at Max Power, %1RM at Low Speed Max Power, %1RM at High Speed Max Power

ISOMETRISK STYRKA MED RFD (Rate Force Development)
Få information om isometrisk kraftutveckling, hastighet och kvalitet på muskelrekrytering
Varaktighet: 5 sek
Antal försök: upp till 3
Resultat: Peak Force, Time at Peak Force, RFD, RFR, Avg . Force

RÖRLIGHET OCH SMÄRTA (VAS-skala)
Mät rörelseomfång (ROM) och gör smärtskattning
Motstånd: Isokinetisk
Antal repetitioner: 3
Resultat: Maximalt rörelseomfång

1RM (Isokinetiskt styrketest)
Mät styrka med ett enkelt och säkert test
Motstånd: Isokinetisk
Antal repetitioner: 3
Resultat: Maximal styrka

Det bästa verktyget för att skriva ut och följa träningen

Skapa och tilldela helt personliga träningspass och program med Mywellness Pro-appen och mät framsteg genom Mywellness-cloud.
Här kan du bl.a. kontrollera varje del av din patients träning genom att ställa in motstånd, antal reps, antal sets, belastning, hastighet m.m. Användaren kommer till en träningsutrustning som är perfekt anpassad efter dennes behov och är redo att börja träna efter bara några klick.


Visa patienterna deras utveckling genom tydliga grafer och tabeller. Här kan du även enkelt få jämförande analyser som även kan laddas ner och delas som PDF.
Biostrength REV har allt du behöver för att ta rehabiliteringen och styrketräningen till nästa nivå. Kontakta oss så berättar vi mer om möjligheterna med denna träningsserie!