Referens - Träningscenter

SKILLBIKE Classes på Malkars Träningscenter

Kontakta oss

Malkars Träningscenter har inte bara vågat satsa fullt ut på SKILLRUN klasser, de har även skapat ett eget cykelformat som de själva kallar ”Bike Challenge”.

En cykelklass utöver det vanliga

Direkt när vi sätter in foten i Skillbikesalen hos Malkars Träningscenter i Kalmar förstår vi att detta är en klass som skiljer sig från de vanliga cykelklasser vi är vana vid. Här står 20st högteknologiska inomhuscyklar från Technogym snyggt uppradade. Omringade av svartmålade väggar upplysta med LED-belysning som både kan byta färg och dimmas till önskad styrka. Längst fram i salen står en stor skärm som visar allas deltagares wattvärden och en banprofil.

Cyklarna SKILLBIKE från Technogym står i centrum och öppnar en helt ny värld av möjligheter.

Individuell coaching och prestation i fokus

Förutom cyklarna, är det även något annat som avviker helt från traditionella cykelklasser. Tränaren sitter inte själv på en cykel längst fram och peppar deltagarna på distans, han går istället runt i salen och individuellt coachar varje person. Samtidigt håller han stenkoll på banan som han själv har förberett i formatets digitala applikation inför klassen. Som om inte det vore nog, har han även mixat musiken så att den exakt passar ihop med de olika intervallerna som banan består av.

Relaterade produkter
SKILLBIKE

TechnogymSKILL LINE - SKILLBIKE

Läs mer

Här är det klart och tydligt att prestation är viktigt. Termer som watt, kadens och ftp är något som alla deltagare måste ha koll på. Om de inte vet något om dessa termer när de går på sin första klass, är det något de snabbt kommer att lära sig förstå och lära sig mer om. Tanken är att varje individ ska utvecklas utifrån sin egen förmåga ledd av ett äkta cykelproffs.

Felix Loftenius Skillbike Classes – Malkars – Referenser och bygga community

“Skill Challenge-klasserna ökar i populäritet, deltagarna blir helt hooked och går flera gånger i veckan för att få sitt “cykel-fix”. De berättar i sin tur för familj och vänner, som i sin tur också blir frälsta. På så sätt har vi sakta men säkert byggt ett starkt community.”

Felix Loftenius
Inspiratör (tränare) på Malkars
Läs mer