Träningslösningar för Häso- och rehabkliniker

Vi har expertis inom rehab och hjälper dig att hitta bästa lösningen för din klinik.

Vi har lösningar för alla, oavsett yta

Vi har lång erfarenhet av att leverera skräddarsydda lösningar för dig som driver offentliga eller privata hälso- och rehabkliniker. Vi hjälper våra kunder genom hela processen, med allt från rådgivning och 3D-ritningar till anpassade finansieringslösningar och vi är självklart ansvariga för leverans och regelbundet underhåll av utrustning. 

Ska du starta en rehabklinik?

Detta kan vi hjälpa dig med:

Skräddarsydda träningslösningar

Vi sätter ihop en komplett maskinpark med utrustning från Technogym och Sidea.

Affärside och möjligheter

Bidra i processen med att ta fram en affärsplan.

hjälp med organisering och drift

Assistans med uthyrning, driftrutiner, budgetar och säljträning.

Layout och uppsättning

3D skisser av kliniken.

finansiering

Olika typer av leasing och finansieringslösningar.

“Jag tog kontakt med Qicraft då jag hade en speciell maskin i åtanke för att förnya och utveckla gym/tränings delen som finns i min fysioterapi klinik. Fick snabbt god och proffsig hjälp och hela förloppet från idé till leverans och sedan installation förlöpte problemfritt. Maskinen, en Vario Crosstrainer är både enkel att använda, mångsidig och uppskattas av besökarna på kliniken. Perfekt att den erbjuder flera funktioner, om man som jag inte har obegränsat med utrymme och plats. Kommer absolut ha Qicraft i åtanke nästa gång jag behöver ny utrustning.”
André K. Sandberg
LEG. FYSIOTERAPEUT, ÄGARE AV FYSIOCENTRALEN

Exempel på några olika lösningar vi kan erbjuda din klinik

Oavsett hur stort din klinik är, hur många terapeuter du har och hur mycket utrymme du har tillgängligt så kan vi tillsammans skräddarsy rätt lösning för dig.

Vi säljer inte bara standardlösningar för träning utan designar specifika lösningar efter behov.

Pär Risberg - Health Specialist Qicraft Sverige.

Liten klinik

En mindre klinik består vanligtvis av 3 behandlingsrum/kontor och cirka 50-60 kvm gym.

Gymmet bör innehålla en kombination av konditionsmaskiner som löpband, crosstrainers, motionscykel samt styrkautrustning såsom benpress, utrustning för dragövningar och leg extension/curl. Dessutom mindre fria vikter som hantlar och kettlebells samt några mattor.

 

Månatlig kostnad för leasing ca 7 000 SEK ex moms* (60 månader)

 

Priset inkluderar: Excite Live Run, Excite Live Recline, Excite Live Bike, 

Selection 700 Leg press, Selection 700 dual leg extention leg curl, Ercolina Rehab, Sidea Power rack, Sidea hantlar 1 – 10 kg

Medelstor klinik

En medelklinik består vanligtvis av 5-6 terapeuter, har cirka 150 kvm gym inklusive väntrum, omklädningsrum och toalett. Gymmet kan t.ex. innehålla två löpband, en crosstrainer, två motionscyklar, en sittcykel, en roddmaskin, en SKILL MILL, en Kinesis One, en cable station 5, fyra Kinesis stationer, två squat rack, en benpress, hantlar upp till 20 kg och mattor. Förslaget om kombinationen och antalet enheter som ställs in för att ha tillräckligt med enheter i rummet för att skapa bästa möjliga arbetsflöde för terapeuter och patienter.

 

Månatlig kostnad för leasing ca 12 950 SEK ex moms* (60 månader)

 
Priset inkluderar: Run Live 500, Bike live 500, Synchro Live 500,Recline live 500, SKILLROW, SKILLMILL, Ercolina rehab, Selection 700 dual leg extention leg curl, Selection 700 chest press, Selection 700 Leg press, Selection 700, Low row, Kinesis ONE och Sidea POWER CAGE RACK.

Stor klinik

På en stor klinik arbetar vanligtvis 6-10 (eller fler) terapeuter och ytan är cirka 350-450 kvm eller mer, med gym inklusive reception, väntrum, herr- och damomklädningsrum med dusch och toalett. Gymmet bör innehålla ett komplett paket med träningsmaskiner, och även fler maskiner av samma sort för att skapa ett bättre arbetsflöde och erbjuda fler patienter träning samtidigt. 

 

Månatlig kostnad för leasing ca 17 800 SEK ex moms* (60 månader)

 

Priset inkluderar:

Run Live 500, Bike live 500, Synchro Live 500, Recline live 500, SKILLROW, SKILLMILL, Ercolina rehab, Selection 700 dual leg extention leg curl, Selection 700 chest press, Selection 700 Leg press, Selection 700 Low row, Selection 700 lower back, Kinesis ONE, Omnia, Cable Station, Sidea Stång, Hantlar, Sidea, Powercage rack.

Biocircuit Smart klinik

En smart klinik med Biocircuit har ca 150 – 170 kvm träningsyta utöver behandlingsrum och omklädningsrum. Biocircuit är ett komplett koncept som alltid ger användaren säker, effektiv och guidad träning. Cirkeln består av 6 konditionsmaskiner och 6 styrketräningsmaskiner. Dessutom kanske du vill ha annan utrustning för uppvärmning och rehabspecifik träning som motionscykel, Ercolina-dragapparat och hantlar.

 

Månatlig kostnad för leasing ca 30 000 SEK ex moms* (60 månader)

 

Finansiering

Många företag vill inte belasta sitt eget kapital med investeringar i träningsutrustning. Genom finansiering, istället för operationella leasingkostnader, redovisas kostnaden istället som en driftskostnad. Med vår finansiering får du som kund möjlighet till ett skräddarsytt upplägg.

 

Du kan läsa mer om vår finansiering här.

Populär träningsutrustning för hälso-och rehabkliniker

Läs mer om våra mest populära produktserier för hälso- och rehabkliniker.

SKILL LINE

Serien för prestation. Skill Line är framtagen och utvecklad i samarbete med olymiska idrottare och består av olika lamell-köpband, roddmaskin och träningscykel. 

SELECTION MED

Serien har världens största utbud av medicinskt certifierad träningsutrustning för rehabilitering och träning, med fokus på säkra, enkla och anpassningsbara lösningar.

BIOCIRCUIT

Den innovatiova träningscirkeln som med hjälp av BIODRIVE och AI (Artificiell Intelligens) hjälper användaren uppnå sina träningsmål effektivt och säkert.

Varför samarbeta med oss

Idé & Plan

Vi hjälper dig att skapa ett attraktiv och motiverande friskvårdserbjudande utifrån dina förutsättningar.

Från pateint till medlem

Vi hjälper dig att skapa skräddarsydda träningskoncept för dina patienter

Approved medical device

Technogym har en egen produktserie med medicinskt certifierad träningsutrustning.

Exercise is medicine

Ett globalt initiativ för att göra fysisk aktivitet till en del av förebyggandet och behandlingen i det internationella hälso- och sjukvårdssystemet.

Kvalitet

Technogym erbjuder lättanvända produkter av hög kvalitet. Innovativ digital teknik ger användaren en unik träningsupplevelse.

ISO - certifiering

Vi är ISO-certifierade.
Att ge dig som kund kvalitet och trygghet i kundresan är väldigt viktigt för oss.

Hållbarhet

Technogym bygger på respekt för människor, miljö och mångfald. Technogyms produkter är utvecklade med hälsosamma, förnybara och säkra råvaror.

Livscykel

Som en del av vår hållbara helhetssyn tar vi hand om hela livscykeln för dina produkter.

Varför välja Technogym

Technogym, är världsledande inom design och produktion av hållbar träningsutrustning och tillhörande träningslösningar av hög kvalitet.

 

Technogym står själva för forskning, utveckling, testning och produktion av sina produkter, från Technogym Village, i Wellness Valley i Italien.

 

Mer än 50 miljoner människor tränar med Technogym träningsutrustning varje dag, som du hittar på mer än 180 miljoner platser världen över.

Jag vill veta mer!

Kontakt oss

Funderar du på att starta en klinik?
Eller har du redan en men vill utöka träningsutbudet? 

 

Tveka inte att kontakta oss.

trningslsningar-fr-hlsoklinker-oavsett-yta-qicraft-sweden