Artikel

5 viktiga fördelar med varierad pulsträning

TextNorberto Lacourt

Kontakta oss

Bakgrund

Daglig träning i hjärtfrekvensvariation kan minska ångest, depression och risken för Alzheimers sjukdom, samtidigt som den kognitiva funktionen och atletisk prestation förbättras.

Sammanfattning

Hjärtfrekvensvariabilitet (HRV) är variationen i tid mellan hjärtslag. Ju mer variation i tiden mellan varje hjärtrytm, ju högre variation i hjärtfrekvens och desto bättre reagerar kroppen på stress. En hög HRV indikerar bättre stressrespons. Hjärtfrekvensträning (också kallad pulsträning) kan användas för att träna din kropp att reagera bättre i stressiga situationer.

Relaterade produkter

Technogym

Läs mer

5 viktiga fördelar med hjärtfrekvensvariation

1. Ångest och depression är förknippade med låg hjärtfrekvensvariabilitet (Alvares et al. 2013). Medan HRV-träning kan minska ångest (Lee et al. 2015).

2. Utveckling av Alzheimers sjukdom är kopplad till dålig hjärtfrekvensvariation (Birkhofer et al. 2005).

3. HRV-träning kan minska risken för hjärt-kärlsjukdomar (Blumenthal et al. 2005).

4. Förbättrad kognitiv prestation och kreativitet är två fördelar med hjärtfrekvensträning (Gruzelier et al. 2014).

5. Biofeedback från HRV-träning kan förbättra prestationen inom idrott och kan vara en viktig indikator på när det är dags att anpassa träningsintensiteten (Paul et al. 2012).

Relaterade produkter

Technogym

Läs mer

Pulsträning i grupp

Gruppträningsklasser är perfekta för att få till variationen som de flesta behöver i sin träning, inte bara för hjärtat, utan även för muskler, leder och skelett. Dessutom är gruppträning roligt och lärorikt. Tränaren har möjlighet att leda klassen utifrån olika pulszoner, samtidigt som deltagarna kan helt och hållet träna utifrån sina egna förutsättningar. Teambeats visar inte bara deltagarnas puls i realtid, även övningarna som ska genomföras visas på storskärmen. Ytterligare ett verktyg som hjälper till att på ett pedagogiskt sätt förklara vad som ska göras och när på ett säkert sätt.

Träna till musik och bevaka din puls

Teambeats tillhandahåller ett enkelt gränssnitt med en mängd olika funktioner. Exempelvis blir klassupplägg, musikuppspelning via bluetooth, uppkoppling av pulsband, inställning av timer och headset-anslutning busenkelt med formatet.

I videorna ser du exempel på några som gör det riktigt bra, Form Gotland och Kockum Fritid i Malmö.

Förutom utrustning, digitala system och färdiga format, kan vi även hjälpa dig med layout och affärsmodell. Allt för att lyckas med din pulsträning.
Vänta inte på att konkurrenterna ska springa om dig, kontakta oss redan idag.