Artikel

Fem anledningar till att investera i ett löpband

Kontakta oss

Vilka fördelar finns det med att ha ett löpband hemma?

Vi listar fem anledningar till varför ett löpband är en smart investering.

Löpbandet är idag den mest populära konditionsmaskinen på gymmet. Det senaste årets pandemi har dock minst sagt påverkat människors rutiner och vardag, och med det även gymmen. Många väljer numera att träna i sitt hem, via klasser online eller på egen hand. Med ett löpband hemma finns inga ursäkter. Oavsett väder eller tidsbrist – träningen finns alltid nära till hands.


Några snabba intervaller innan frukost? Eller en lätt joggingtur mellan mötena på hemmakontoret? Spring favoritrundan medan du lyssnar på en podcast eller tittar på senaste avsnittet av favoritserien på Netflix innan läggdags.

pbandet den ultimata träningskompisen?

Varför inte bara ta en löptur? Så kanske tankarna har gått de gånger du har funderat på att investera i ett löpband. Ja, att springa utomhus är fantastiskt och erbjuder stora möjligheter till variation i din träning. Men att använda löpbandet som ett verktyg för att bli en bättre löpare och säkerställa framsteg i träningen kan vara väldigt värdefullt. På löpbandet kan du köra en mängd olika övningar och kombinera kondition med styrketräning. Vädret och temperaturen är inte alltid särskilt lockande för en löprunda utomhus. Hällregn eller 25 minusgrader gör det motigt för de allra flesta att ta sig ut, och i värsta fall kanske inte ens träningen blir av. Varför inte kombinera utomhusträningen med ett löpband inomhus när du behöver det?

Flera elitidrottare använder flitigt löpbandet hemma i kombination med utomhusträning. Tennisspelaren Casper Ruud tränar gärna hemma på sin SkillRun under lågsäsong,  skidstjärnan Jon Olsson tränar på Skillmill i hemmet i Marbella och svenska löparen Mustafa Mohamed är glad att han har sitt löpband MyRun hemma när det är för kallt för ett utomhuspass.

Sa någon tidsbrist?

Heltidsjobb, hämta barn från skola/förskola, städning… Många kämpar med att få till träningen i vardagen. Idag verkar det som om de flesta, oavsett livssituation, tycker att vardagslogistiken är svår att få till. Låter det bekant? Med ett löpband hemma blir träningsmöjligheterna fler. Bara några få steg bort från ett effektivt träningspass som både är tidseffektivt och enkelt att utföra. Finns det fler familjemedlemmar som vill vara aktiva? Inkludera varandra, kör träning tillsammans eller låt alla få sin tur med löpbandet.

Forskning visar att 1 av 4 inte uppfyller de rekommenderade nivåerna av fysisk aktivitet. Genom att få in mer fysisk aktivitet i vardagen kan du både minska och förebygga stress, sjukdom och utbrändhet. Så se löpbandet som ett träningsredskap för både kropp som knopp!

Finslipa löptekniken och få ut mer av din träning

En av många fördelar med att använda löpband som en del av sin träning är att dagens löpband är integrerade med avancerad men användarvänlig teknik. Tekniken kan hjälpa dig att få bättre kvalitet i dina träningspass. Löpbanden från Technogym ger dig detaljerad feedback om din löpteknik utan att vara för komplicerad. Men vad betyder det för dig i praktiken?

Ta till exempel MyRun, vårt bästsäljande löpband för hemmamarknaden. MyRun mäter och ger dig feedback i realtid gällande bland annat puls, kadens och stegfrekvens vilket gör dig uppmärksammad på eventuella svagheter och förbättringsområden. Att få en bättre överblick över din stegfrekvens hjälper dig till exempel att optimera din löpteknik. Genom att optimera antalet steg per minut kan du förbättra din teknik, samtidigt som risken för skador minskas. r träningsprofilen Pia Seeberg har MyRuns teknik hjälpt henne att förbättra sin uthållighet, snabbhet och löpteknik. Läs mer om när vår Technogym-ambassadör Pia Seeberg upptäckte fördelarna med stegfrekvensmätningen på hennes löpband MyRun. 

”Jag älskar att löpbandet är lätt att använda, och inte minst all information det ger mig. Tack vare löpbandets funktioner får jag alltid feedback på bland annat kadens och steglängd, vilket har hjälpt mig att förbättra min löpteknik.”

Pia Seeberg, Personlig & mental coach, författare

För alla – oavsett nivå

Ett löpband kan användas av alla oavsett nivå och syfte. Det finns en skillnad mellan löpband designade för gym som tål tuff, intensiv användning över lång tid och ett löpband som passar för hemmabruk. Technogym har löpband i olika storlekar och prisklasser, oavsett om du är nybörjare eller professionell löpare.

Motiveras av personlig coachning, skräddarsydda utomhusrundor och obegränsad underhållning

Flera av löpbanden från Technogym kommer med Technogym Live-appen som är full av funktioner som vägledd träning, Live eller On Demand. Vill du springa på stranden, eller har du en  favoritväg som du brukar springa utomhus och vill spegla löpbandet? Kanske är du typen som hellre vill titta på TV? Ta en lugn kvällsjogg medan du tittar på det senaste avsnittet av din favorit-TV-serie på Netflix. Låt dig motiveras och inspireras till live-sessioner med några av de bästa instruktörerna i världen, använd förprogrammerade spår och rutter eller ställ in dina egna. Springer du med andra? Anslut ditt gäng på Zwift eller Rouvy och kom igång med ert träningspass. 

 

 

Vi hjälper dig hitta det som passar just dig

Oavsett vad du har för syfte med din träning förtjänar du ett löpband av god kvalitet och lång hållbarhet. Tänk på hur ofta och hur mycket du ska använda löpbandet. Finns det fler i familjen som kommer vilja använda det? Hur stor och stabil är löpytan? Hur stor är motorns kapacitet och hur hög är ljudnivån? Vill du kunna springa på löpbandet medan resten av huset sover, eller bor du i ett hyreshus och vill inte störa grannarna? Vi hjälper dig hitta det som passar just dig!