Artikel

FIBO 2023 – En mötesplats för träningsbranschen

FotoTechnogym

FIBO 2023 – En mötesplats för träningsbranschen

FIBO, en av världens största träningsmässor, gick av stapeln i Köln i mitten av April. Aktivitet och en helhetssyn på hälsa och träning blir allt viktigare, vilket verkligen märktes under mässan i år. Mässan är otroligt stor och fördelad på sju hallar som i sin tur är indelade i 14 olika kategorier. Här hittar du allt från träningsutrustning till kläder, kosttillskott och skönhetsprodukter. Leverantörer från hela världen deltog på FIBO för att visa upp sina produkter och tjänster samt dela sina visioner om hur de tror att träningsbranschen kommer att se ut i framtiden.

Technogym och Qicraft var på plats på FIBO och visade dessutom upp några helt nya produkter.

 

 

Nya produkter i Pure-Serien

Två av de produkter som fick mest uppmärksamhet var de nya produkterna i Pure-serien,  Deadlift och Belt Squat.

Pure Belt Squat
Pure Belt Squat gör knäböj tillgängligt för alla. De enkla J-krokarna ger en snabb och ergonomisk kroppsposition samtidigt som bältet flyttar vikten från axlar till höfter och därmed undviker belastningen på kotpelaren i ryggen. Detta ger en enkel rörelsebana även för personer med nedsatt rörlighet i höfter och/eller vrister. De avlastande elastiska banden hjälper användaren i den tuffaste delen av rörelsen (vägen upp), medan lastbandet tillåter explosiva rörelser. Kombinationen av dessa element utgör en unik möjlighet att anpassa vikt och belastning efter användarens önskemål och behov.

Pure Deadlift
Pure Deadlift är en mångsidig produkt som erbjuder ett brett utbud av övningar. Den viktigaste är förstås marklyft. Stången har tagits bort från vaddelen vilket gör rörelsen betydligt lättare att genomföra samtidigt som belastningen på nedre delen av ryggen minskar. Startbelastningen är 20 kg, och det nedre handtaget på 22,5 cm gör enheten till en bra introduktion till marklyft. Pure Deadlift är särskilt lämplig för nybörjare, personer med lägre rörelseomfång (ROM) eller för rehabilitering efter skador. De breda och höga handtagen gör produkten mer tillgänglig för alla kroppsstorlekar, och de elastiska banden ökar möjligheten för explosivitet. Bulgarian squat sker på samma höjd som handtagen, vilket i sin tur resulterar i lägre krav på rörelseomfång. Shrugs, enbens-marklyft, rows och jump squats är också möjliga, vilket gör denna produkt till en multiträningsstation.

 

Biostrength: 6 nya maskiner

En annan nyhet som skapade uppmärksamhet är utökningen av Biostrength-serien. 6 nya maskiner presenterades: Pectoral, Rear Fly, Arm Curl, Arm Extension för träning av överkroppen och Abduktor och Adduktor för träning av underkroppen.

Det patenterade Biodrive-systemet använder artificiell intelligens för att säkerställa neuromuskulär aktivering, samtidigt som det säkerställer korrekt teknik och rörelseomfång. De olika träningsprogrammen ger vägledning baserat på biofeedback, vilket leder till både bättre och snabbare resultat.

Skillrun Bootcamp:

Det var många duktiga instruktörer i Technogyms montern för att demonstrera ett av våra mest populära gruppträningskoncept, Skillrun Bootcamp. Bootcamp erbjuder färdiga gruppträningsklasser, som innehåller både musik och video. Välj mellan att använda klasserna som de är, eller redigera dem som du vill. Medlemmar kan boka plats direkt från sin mobil via Technogym-appen, och dessutom kan de kan välja sitt favoritlöpband.

Bootcamp-klasserna illustreras på en stor skärm, med tillhörande översikt över övningar och puls. En swiftpad-konsol gör att du enkelt kan variera mellan gång-, sprint- och powerläge. Deltagarna får sina resultat direkt och kan följa deras framsteg i mywellness-appen. Skillrun är designad för att enkelt växla mellan olika hastigheter, lutning och andra funktioner som släde och fallskärm. Löpbandet kombinerat med ett brett utbud av konditions- och styrkepass erbjuder olika möjligheter och används av gym över hela världen.

Nya TEAMBEATS

På FIBO var det många samtal och diskussioner kring digitalisering hur den påverkar framtidens gruppträning. Technogym presenterade helt nya Teambeats™, som är en användarvänlig digital träningslösning som gör det enklare att hantera gruppträningsklasser. I Teambeats kan du skräddarsy och bygga dina egna koncept efter behov, oavsett om det är konditionsträning, funktionell styrketräning, yoga eller HIIT. Träningen kan ske både med och utan utrustning, och klasserna kan till och med genomföras utan en instruktör på plats. Deltagarna kommer hela tiden att ha en överblick över aktuella och kommande övningar på skärmen. Teambeats är ett varierat och pulshöjande gruppträningsformat som skapar motivation med hjälp av pulsmätning, energisk musik och instruktionsvideos. Välj övningar från vårt bibliotek, eller skapa dina egna.

Norden – en viktig marknad

Qicraft, Technogyms distributör i norden, var på plats på FIBO under två dagar. Under dessa dagar träffade vi kunder och partners från hela Norden. Dagarna var milt sagt hektiska, och montern var full av folk hela tiden – precis som det ska vara!

Varje år reser svenskar från branschen till FIBO för att få nyheter, inspiration, bygga nätverk och skapa nya realtioner. Årets mässa var inget undantag och både möten och kunddialoger har varit mycket givande. Vi vill tacka alla som tog sig tid att besöka oss! Hoppas vi ses igen nästa år.