Artikel

Mina första 30 dagar med Technogym Bike

Kontakta oss
Martin Rosqvist

Martin Rosqvist

Home Sales Specialist

070-971 21 72

Technogym Bike ger mig träningsmotivationen jag hade förlorat och mitt tränings-flow är tillbaka.

Möt Mitzy, en 39-årig inredningsarkitekt som bor med sin man och son i Milano.
När min man, Luca, berättade om Technogym Bike för ett tag sedan, kommer jag ihåg att jag tänkte, vilket coolt koncept. Jag har alltid varit aktiv förut, men nyligen har jag haft väldigt lite tid att träna. Jag försöker att ständigt jonglera mellan arbete, hem och fritid, hälsa och samtidigt uppfostra ett barn. De få gånger jag har haft tid har jag försökt komma ut för en snabb löprunda. Alltid ensam, utan tränare och det sociala du får genom att springa med någon annan, eftersom det kräver för mycket planering. Det var länge sedan jag tränade som jag skulle vilja.

När det gäller träning älskar jag gruppträning.

Den sociala energin i gruppträning ger mig extra motivation. Det kom till en punkt där jag kände mig frustrerad över hur lite tid jag hade för träning. Så för ungefär en månad sedan bestämde jag mig för att vidta åtgärder, och jag valde att köpa en Technogym Bike. Jag visste inte vad jag kunde förvänta mig, men jag såg fram emot att få hem den. Min favorit när det gäller träning är intensiva pass där jag kan vara känslomässigt involverad. Jag gillar också att kunna välja pass utifrån musikgenre, eftersom musik är en stor motiverande faktor för mig.

Relaterade produkter

Technogym

Läs mer

Jag anslöt Technogym Bike och loggade in på mitt Live-konto.

De första passen jag valde hjälpte mig att lära mig stående positioner på pedalerna, rörelser med armarna och olika övningar med vikter på cykeln. Cykelklass efter cykelklass, tack vare tränarens och online-communityns stöd, gick jag från att inte kunna slutföra klassen till att vara mycket nöjd med mina egna ansträngningar och mina träningspass.

Dessutom är det en enorm bonus att kunna träna hemma när jag vill. Efter en månad med Technogym Bike har jag gått från att inte ha tid för träning till träning nästan varje dag. Hemma kör jag ofta live-pass under min lunchpaus. Om jag inte klarar det kör jag on-demand-klasser på eftermiddagen. Alternativt går jag upp mycket tidigt innan resten av huset vaknar och kör en timme on-demand. Lite ger en så bra känsla som att ha gjort dagens träning före frukost. Jag sparar mycket tid på att ha cykeln hemma, den är alltid tillgänglig och träningen blir aldrig tråkig, eftersom det alltid finns nya klasser och nya medlemmar att interagera med.

”De första 30 dagarna med Technogym Bike gick jag verkligen in för det med målet få tillbaka ett bra träningsflöde. Technogym Bike var perfekt, det fick mig att återupptäcka träningsglädjen och hitta tillbaka till den sköna känslan efter ett bra pass. Jag kände mig nöjd med mig själv utan att stjäla tid från något annat.”

 

Jag har inte upplevt den här sociala sammanhållningen någon annanstans.

Technogym Bike har fått mig att upptäcka och njuta av det sociala sammanhanget Technogym har att ebjuda. Jag har sällskap med många andra människor från hela världen. Av en slump träffade jag en tjej från London, och nu kör vi samma klasser och ger varandra styrka och motivation i träningen.

När jag inte har haft tid att köra Live-pass går jag in på sociala medier och väljer On-demand-klasser som hon har delat med mig. Att vara en del av  cyklist-communityn hjälper mig att motivera mig själv till att ständigt utföra nya träningspass. Efter perioder utan någon speciell rutin eller bra träningspass genomförda kan det vara svårt att motivera dig själv att ta det där extra passet, särskilt hemma.