Referens - Hemmagym

Ett snyggt hemmagym med magnifik utsikt

FotoVeera Kurittu

Ett stilrent hemmagym som garanterat motiverar dig till träning.

I Tammerfors, Finland, ligger ett fantastiskt townhouse vars hemmagym är en riktig dröm. Målet med att ha träningsutrustning hemma var att underlätta och få in mer regelbunden träning i vardagen. Resultatet blev ett otroligt häftigt hemmagym där man kan köra effektiv träning och samtidigt se ut över staden.

Ett hemmagym sänker tröskeln för träning

Ägarna till detta hemmagym letade efter en lösning som kunde säkerställa att vardagsträningen blir av. Idéen om ett hemmagym föddes när paret fick se en Kinesis Personal på ett varuhus i Spanien. Tänk om man skulle ha träningsmöjligheter hemma, skulle man träna mer då? Om man kunde få till ett effektivt träningspass utan att behöva packa väskan och bege sig till gymmet, skulle det underlätta?

tyylikäs kotikuntosali

Behoven är avgörande vid utformningen av ett hemmagym

Eftersom paret i Tammerfors ville fokusera på att förbättra sin rörlighet var Kinesis Personal ett självklart val. Då de föredrar att springa och cykla utomhus valdes istället en crosstrainer för att kunna köra uppvärmning och konditionspass på. Cross Personal, som de såg i Technogyms showroom i Spanien, passade även stilmässigt och integrerar väl med hemmets övriga inredning. För styrketräning valdes Power Personal Rack, där kan båda enkelt utföra anpassade övningar anpassade efter egna träningsmål.

kotikuntosali madaltaa kynnystä kuntoiluun
Relaterade produkter
Kinesis Personal

TechnogymPersonal Line - Kinesis Personal

Läs mer

Att kunna träna hemma håller dig aktiv

Paret är vana gymbesökare och för några år sedan blev även parets barn intresserade av styrketräning. Träningen blev en naturlig del av vardagen för hela familjen och de tränar ofta tillsammans med en personlig tränare.

Utrustat med många träningslösningar inspirerar hemmagym dig att träna regelbundet.

”Betydelsen av att styrketräna blir ännu viktigare med åren. Muskeltillväxten avstannar med tiden och att upprätthålla muskelstyrkan och att hålla sig i god form generellt är ännu viktigare ju äldre du blir. Hemmagymmet ser till att jag håller mig aktiv. Det är lätt att komma igång när gymmet finns hemma. Idag tränar jag dessutom med en personlig tränare hemma.”

Även avkopplande yogapass kan utföras hemma med hjälp av TV:n  som är placerad på väggen i gymmet.

Guidade träningspass är lätta att följa på den stora skärmen. Du kan även beundra utsikten över staden när du tränar.

Det är värt att investera i bra träningsutrustning

Funderar du på att investera i ett hemmagym är det viktigt att du funderar på vilken träning du tycker bäst om och vad du vill uppnå med din träning. Om du vet med dig att du inte gillar att cykla, så är troligtvis inte en träningscykel den bästa utrustningen för dig.

”Välj träningsutrustning till ditt hemmagym baserat på vad du tycker om att träna. Det är då träningen bli av.”

I valet av utrustning rekommenderar de också att du tar hänsyn till dina egna personliga behov och begränsningar. Till exempel kan nedsatt rörlighet eller stelhet i kroppen ge begränsningar som kan vara viktiga att ha med sig vid val av utrustning. De påpekar även vikten av att leverantören kan erbjuda service som underlättar även efter att utrustningen levererats så som tex. service och träningsmotivation.

kotikuntosalin valinnoissa on hyvä keskittyä laatuun

Technogyms träningslösningar kände ägarna av de nya hemmagymmet till sedan tidigare, både från gymmet och från resor utomlands. Att Technogym kunde leverera både träningsutrustning och digitala plattformar som underlättar träningen gjorde valet ännu enklare.

”Technogym kombinerar kvalitet och design perfekt. Uppriktigt sagt var det ganska enkelt för oss att välja leverantör, det fanns ingen annan som kunde erbjuda det vi sökte.”

Det snygga och stilrena hemmagymmet passar perfekt med resten av interiören.