Referens - Företag

Motion och natur skapar välbefinnande för Naavas personal

FotoVeera Kurittu

Kontakta oss
My Allberg

My Allberg

Corporate Health Specialist

+46 736 14 56 00

Naava stödjer välbefinnandet bland medarbetarna genom en aktiv arbetsmiljö

Naava är ett nordiskt inomhusteknikföretag som grundades 2012. De är idag världsledande inom växtväggar och biologisk rening av inomhusluft. Naava vill återskapa respekten för naturen för att driva människor och planeten mot ett hälsosammare och mer hållbart stadsliv. Genom växtväggar och teknologi vill de få människor att må bättre. På Naavas eget kontor i Helsingfors stödjer företaget medarbetarnas välbefinnande med hjälp av träningsmöjligheter på kontoret.

active office aktiivinen työympäristö

För att må bra och kunna prestera på jobbet och fritiden är människors fysiska hälsa av stor vikt, det vill säga träning och ergonomi. En arbetsmiljö som uppmuntrar och möjliggör fysisk aktivitet under arbetsdagen är en viktig del av detta. Naavas mission är att skapa utrymmen som ökar välbefinnandet för deras kunder. För Naavas egen del vill de naturligtvis erbjuda sina egna anställda de bästa möjliga förutsättningarna för välbefinnande. Därför valde det att implementera active office-lösningar på sitt kontor i Helsingfors.

active office naava technogym

Träningsutrustning som en naturlig del av kontorsinredningen

Naavas aktivitetsbaserade kontor är inrett med växtväggar som kombinerar vacker natur och luftrening med skandinavisk design. Dessutom fungerar de även som rumsavdelare. För att stödja medarbetarnas välbefinnande önskade de även att kunna erbjuda möjlighet till aktivering under arbetsdagen. Lösningen blev att integrera Technogyms stilrena träningsutrustning som en naturlig del av kontorsinredningen. Utrustningen hjälper medarbetarna bryta stillasittandet och få viktiga pauser i arbetsdagen.

aktiivinen työympäristö technogym
Relaterade produkter
Kinesis Personal

TechnogymPersonal Line - Kinesis Personal

Läs mer
Elegant equipment – active office CORP – Naava

“Technogyms träningsutrustning är stilren och effektiv och passar vår flexibla inredning. Utrustningen passar perfekt med stilen på resten av kontoret och man blir motiverad att röra på dig när utrustningen finns så tillgänglig.”

Eeva Niemelä
HEAD OF CUSTOMER EXPERIENCE & SERVICE DESIGN
LUE LISÄÄ

Träning gör arbetsdagen effektivare och bygger en känsla av gemenskap

Förutom kopplingen till naturen anser Naavas vd Jukka Olkkonen att motion är en viktig del i att upprätthålla koncentrationen under arbetsdagen:

”På vårt kontor har vi en arbetsmiljö av högsta kvalitet för våra medarbetare. Det har vi tack vare den hälsosamma luften vi får via våra växtväggar och närvaron av naturen inomhus. Men möjligheten till motion och aktivitet är minst lika viktig, säger Jukka Olkkonen.

På Naava tror man att det är lättare för en person som mår bra att vara med och bidra till stämningen på arbetsplatsen.  För att må bra är fysisk aktivitet en förutsättning, därför är det viktigt att arbetsmiljön motiverar till det.

 

aktiivinen toimisto taukoliikunta työpaikalla
Relaterade produkter
Technogym Bench träningsstation

TechnogymTechnogym Bench träningsstation

Läs mer

Utrymmen som uppmuntrar till aktivitet stödjer välbefinnande

Naavas lokaler är ett bra exempel på inredning som stödjer välbefinnande och produktivitet. Förutom kopplingen till naturen är det särskilt viktigt att stödja aktivitet för medarbetare som har statiska arbeten.  Genom att ge dem möjlighet att t.ex. gå på ett löpband, eller trampa på en cykel under ett video- eller telefonmöte bryter man det statiska, vilket ger fördelar både på välbefinnandet och effektiviteten i arbetet.

aktiivinen työympäristö kuntoilu työpaikalla

Eeva Niemelä, som arbetar som Head of customer experience & service design, betonar att motion är en av hörnstenarna i det egna välbefinnandet.  Hon säger dock att träning under arbetsdagen inte behöver vara ett hårt träningspass, eftersom kroppen kan aktiveras även utan att hjärtfrekvensen ökar.

”Träningsmöjligheter på arbetsplatsen är en stor fördel i en hektisk vardag. Speciellt under arbetsdagar då man inte har några möten utanför kontoret är det skönt att kunna aktivera sig ändå i lokalen. Utan ordentlig utrustning kommer du inte att motiveras på samma sätt, den snygga träningsutrustningen i vårt kontor uppmuntrar mig att ta små pauser. Det kan handla om att göra några styrkeövningar, stretcha i några minuter eller sätta mig en stund på cykeln och få igång cirkulationen i kroppen. Jag märker att när jag aktiverar mig blir jag effektivare och mer koncentrerad, förklarar Eeva.

 

Naavas tips för en aktiv arbetsmiljö

  • Ställ in konditionsutrustning på kontoret så att du till exempel kan delta i ett digitalt möte på ett löpband eller en cykel
  • Uppmuntra till minipauser genom att erbjuda utrustning som gör det enkelt att aktivera sig
  • Istället för en kaffepaus, ta en träningspaus tillsammans eller utmana varandra i någon annan fysisk aktivitet
  • Kom ihåg att föregå med gott exempel: använd träningsutrustningen aktivt och inkludera t.ex. en kort träningspaus i kundmötena
  • Välj utrustning av kvalitet och som är användarvänlig: träningsupplevelsen är viktig och utrustningen ska hålla över tid
  • Tänk på designen, särskilt när du vill integrera utrustningen i kontorslokalen. Det är helheten som bygger ditt varumärke och som dina medarbetare och kunder tar del av

aktiivinen työympäristö pallotuoli
För att skapa en aktivare arbetsplats kan t.ex. stolarna i mötesrummet bytas ut mot sittbollar, så att medarbetarna kan aktivera kroppen när de sitter ner.

Relaterade produkter
Technogym Wellness Ball™ Active Sitting

TechnogymTechnogym Wellness Ball™ Active Sitting

Läs mer

En aktiv arbetsplats lönar sig

Qicraft designar och implementerar aktivitetslösningar för olika arbetsmiljöer med hjälp av träningsutrustning från Technogym. En aktiv arbetsmiljö kan vara allt från träningsutrustning som är integrerad i kontorslokalen till ett fullt utrustat företagsgym. Lösningarna utformas alltid efter kundens behov och önskemålen. I Naavas fall valde man multifunktionsapparaten Kinesis Personal, Bike Personal motionscykel och Technogym Bench.

– En aktiverande arbetsmiljö som implementeras med hjälp av träningsredskap gör träning till en naturlig del av arbetsdagen, vilket gör det lättare att uppmuntra även inaktiva medarbetare att träna med låg tröskel. Energiska och friska medarbetare är ditt företags bästa marknadsföring. Genom att ta hand om dina anställdas hälsa kan du spara på sjukskrivningskostnader. Den fysiska aktiviteten leder även till positiva effekter på medarbetarnas produktivitet och kreativitet vilket gör hälsosatsningar till en lönsam investering säger My Allberg, Corporate Health Specialist på Qicraft.

Kontakta oss och låt oss tillsammans hitta rätt träningslösningar för dina lokaler.