Referens - Företag

Warner Bros. Studios träningsyta Zone 10

FotoTechnogym

Kontakta oss
My Allberg

My Allberg

Corporate Health Specialist

+46 736 14 56 00

James Potter, grundaren av LIFTD Designs, är van att skapa exklusiva träningsytor. Men när han kontaktades av Warner Bros Studios för att skapa ett företagsgym för dess anställda och besökare, förstod han att projektet var på en helt annan nivå. James valde då att samarbeta med Technogym för att kunna förverkliga sin vision. LIFTD Designs och Technogyms expertis var avgörande för att skapa Zone 10, ett förstklassigt tränings- och hälsocenter för Warner Bros Studios anställda.

Ett funktionellt träningsutrymme för att öka välbefinnandet hos den världskända filmstudions personal

När LIFTD lade fram sin vision för Zon 10 var det tydligt att träningsytan var tvungen att tillgodose en bred målgrupp. Den skulle därtill uppnå önskad effekt när det kommer till hälsosam arbetsplats – och bli gynnsam för både företag och anställda.

Warner Bros Studios Leavesden  är arbetsplats för hundratals medarbetare, och de välkomnar dessutom regelbundet besökande skådespelare och annan filmpersonal, som kan stanna på platsen i flera månader. Faktum är att Warner Bros Studios Leavesden inte liknar någon annan arbetsplats. Här finns personal som arbetar från tidig morgon till sen kväll och dessutom har fysiskt krävande jobb, som till exempel stuntskådespelare.

Här finns skådespelare och annan personal som jobbar från tidig morgon till sen kväll och dessutom har mycket fysiskt krävande jobb, så som t.ex. stuntskådespelare.

Vi ville göra mer än att bara skapa ett ”vanligt” gym”, berättar James. Jag var angelägen om att leverera ett utrymme som konkurrerade med alla lokala gym och omedelbart kändes som ett Warner Bros.-utrymme. Filmindustrin är fysisk och energisk,” fortsätter han. ” Skådespelare, statister, stuntkillar och tekniker kräver alla mycket av sina kroppar. Det var viktigt att vi designade en snygg och inbjudande lokal där alla kände sig välkomna”.

Den nya träningsytan behövde tillgodose behoven av funktionell kondition- och styrketräning. Dessutom var det viktigt att det även skulle finnas avkopplande möjligheter, och allt detta utan att personalen behövde lämna arbetsplatsen. Traditionellt har produktioner tidigare byggt sina egna träningsutrymmen för kortvarig användning. Zon 10 innebär att alla medarbetare nu har ett premiumutrymme med marknadens bästa utrustning. Anläggningen erbjuder också ett privat gymområde som produktionsbolag kan hyra så att regissörer och skådespelare kan träna själva.

”En del av vårt uppdrag var att skapa ett högkvalitativt träningsutrymme som får alla att känna sig omhändertagna”, förklarar James. Tillägget av det privata gymområdet kommer att hjälpa Warner Bros att cementera viktiga relationer i branschen, samt generera extra intäkter ”.

Technogyms utrustning garanterar en uppkopplad och ”smart” träning

Zone 10 är ett välkomnande och inkluderande multifunktionellt hälsoutrymme som tillgodoser en mängd olika träningsbehov. Allt är subtilt märkt med Warner Bros-färger och logotyper. Utrymmet har också separata utrymmen för on-demand-klasser, behandlingsrum, hälsofaciliteter, lyxiga omklädningsrum samt det privata gymområdet.

James, som är en veteran inom träningsvärlden, visste att det bara fanns en utrustningspartner som kunde hjälpa honom med visionen om Zon 10:
Vi behövde innovativ utrustning som gav oss bästa möjliga kvalitet på teknik och tillgänglighet när det gäller uppkoppling”, säger han. ”Den stilrena design som Technogym-utrustningen har hjälpte oss verkligen att skapa en träningsyta om filmindustrifolket uppskattar.

Zon 10 inkluderar konditionsutrustning från Excite Live, Skillrun, Pure Strength-styrketräningsmaskiner och dessutom Group Cycle med streamat innehåll för on-demand träning. Uppkopplingen och de avancerade tekniska funktionerna i Excite Live-serien är ett utmärkt val för Warner Bros Studios demografi, vilket skapar ett ”smart gym” med QR-koder, digital åtkomst och streamade tjänster. Cykelstudion erbjuder en häftig träningsupplevelse med avancerad AV-teknik och content på en stor skärm, perfekt för människor som har valt att arbeta inom filmproduktion. Men det är inte bara de teknikintresserade som kommer att dra nytta av den ”smarta” utrustningen. QR-koderna kommer också att hjälpa nybörjare på gymmet så att de snabbare kommer igång med sin träning och får resultat.

Gympersonal använder Technogym Mywellness för att följa träningsdata, skapa engagemang och hålla medlemmarna motiverade.

Group Cycle –  streamade gruppträningsklasser

Valet av Technogym Group cycle var enkelt för LIFTD Design. De är stilrena och kan erbjuda en häftig träningsupplevelse. Live-konsolen innebär att cykelklasser kan köras via Technogym-plattformen i framtiden. Zon 10 öppnade tidigare i år och responsen har varit enormt positiv. Medarbetarna säger att de är glada över att ha ett så fantastiska träningsmöjligheter på arbetsplatsen och att de är mer positiva till att förbättra sin hälsa nu.

Projektet har varit framgångsrikt och jag är tacksam över att Technogym förstod vår vision och kunde hjälpa oss att skapa detta träningsutrymme”, säger James. Vi ser fram emot de friskvårdsmöjligheter som Zon 10 kommer att kunna erbjuda människorna som arbetar här.